Nieuws

98 Gelderse verkeersslachtoffers herdacht

Een plein met 98 lege stoelen in Ede en Arnhem. Daarmee worden zaterdag de 98 mensen herdacht die vorig jaar bij een verkeersongeval in Gelderland om het leven zijn gekomen. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Een plein met 98 lege stoelen in Ede en Arnhem. Daarmee worden zaterdag de 98 mensen herdacht die vorig jaar bij een verkeersongeval in Gelderland om het leven zijn gekomen.
De lege stoelen staan overdag op het Oude Kerkplein in Ede en op het Stationsplein in Arnhem. De stoelen zijn een initiatief van verkeersveiligheidsorganisatie ROV Oost-Nederland. Naast het herdenken van de slachtoffers heeft de veiligheidsorganisatie ook als doel om de samenleving bewust te maken van het aantal verkeersdoden.  
ROV Oost-Nederland is een initiatief van de provincies Overijssel en Gelderland. De organisatie probeert het verkeer veiliger te maken, door aandacht te vragen voor onveilige situaties. Op zondag 19 november is de internationale herdenking van verkeersslachtoffers. Die herdenking vindt plaats in Lexmond. 
Reageren op dit bericht? Mail naar omroep@gld.nl