Nieuws

Volgende week duidelijkheid over compensatie stroomstoring

Het wordt op zijn laatst in de loop van volgende week duidelijk of gedupeerden van de grote stroomstoring in het Rivierengebied recht hebben op een schadevergoeding. Dat zegt een woordvoerster van Liander. © Omroep Gelderland
ZOELMOND - Het wordt op zijn laatst in de loop van volgende week duidelijk of gedupeerden van de grote stroomstoring in het Rivierengebied recht hebben op een schadevergoeding. Dat zegt een woordvoerster van Liander.
De netbeheerder onderzoekt of er sprake is van een 'extreme situatie'. Als dat zo is, dan hoeft de netbeheerder geen compensatie uit te keren. Anders heeft elk huishouden recht op een vergoeding van 35 euro.
In dat geval belooft Liander binnen zes weken een factuur te sturen waarin precies staat hoeveel de gedupeerde krijgt. Uiterlijk vier weken daarna wordt het geld dan overgemaakt.
Ruim 24.000 huishoudens in het Rivierengebied zaten maandagavond zo'n zes uur zonder stroom nadat een Apache-gevechtshelikopter van Defensie tijdens een oefening tegen een bliksemdraad van een hoogspanningskabel vloog.

Zie ook:

Reageren op dit bericht? Mail naar omroep@gld.nl