Nieuws

Rijnwaardens' raadslid Reijmer stapt week voor verkiezingen op

CDA'er Wim Reijmer uit Pannerden stopt per direct als raadslid voor de gemeente Rijnwaarden. Dat maakte hij dinsdagavond bekend, acht dagen vóór de verkiezingen van Zevenaar en Rijnwaarden die straks samen de nieuwe gemeente Zevenaar vormen. © Gemeente Rijnwaarden
LOBITH - CDA'er Wim Reijmer uit Pannerden stopt per direct als raadslid voor de gemeente Rijnwaarden. Dat maakte hij dinsdagavond bekend, acht dagen vóór de verkiezingen van Zevenaar en Rijnwaarden die straks samen de nieuwe gemeente Zevenaar vormen.
Reijmer gaf aan het begin van de commissievergadering van Rijnwaarden een verklaring. Hij zei per direct te stoppen als raadslid omdat hij zwaar teleurgesteld is in de handelswijze van het huidige college van burgemeester en wethouders. Bovendien voelt hij zich niet gesteund door zijn eigen CDA-fractie en het bestuur. 

'Geen modder gooien'

Reijmer was 20 jaar actief in de politiek, de laatste 3 jaar als raadslid voor coalitiepartij CDA. Hij hoopt dat zijn vertrek mensen tot inkeer brengt. 'Het gaat u allen goed', waren de laatste woorden van zijn korte verklaring.
Een dag later wil Reijmer niet veel meer over zijn vertrek kwijt. 'Ik wil niet met modder gaan gooien.' Maar hij laat wel weten dat hij het afgelopen jaar 'gefrustreerd' is geraakt over de hele procesgang en de manier hoe er met elkaar wordt omgegaan in de raad en het college.
Zaken worden te veel met de mantel der liefde bedekt en met sommige dossiers is niet goed omgegaan. 'En of dit nu komt door de fusie met Zevenaar? Ik weet het niet. Dat gevoel heb ik wel.' Hij vraagt zich regelmatig af of de politici er nog wel zitten voor de burger.

'Niet leuk'

Zijn vertrek is een signaal naar de achterblijvers. 'Ik hoop dat het iets oplevert en dat er in de toekomst iets verandert.' Fractiegenoot en raadslid Hans Winter laat weten het 'niet leuk' te vinden dat Reijmer is opgestapt. 'Maar ik kan het ook wel begrijpen', zegt hij. 
Volgens het college van burgemeester en wethouders komt het vertrek van Reijmer erg onverwacht. 'Het is jammer, hij leverde altijd een goede bijdrage aan het raadsdebat', zegt burgemeester Ella Schadd- de Boer namens het college. Zij gaat verder niet in op de kritiek van Reijmer op de handelswijze van het college. 
Reijmer stond al niet op de kandidatenlijst voor de nieuwe gemeente Zevenaar. Maar stemmen? 'Ja dat gaat ik zeker doen. En ik heb nog een week om na te denken op wie', besluit hij.
Reageren op dit bericht? Mail naar omroep@gld.nl