Vader doodgereden Lars: 'Wij mensen maken dit kruispunt gevaarlijk'

DUIVEN - Een jaar na de fatale aanrijding waarbij de 20-jarige Lars aan de Meulen uit Giesbeek om het leven kwam, heeft zijn vader Leon gesproken in de gemeenteraad van Duiven.

Dat gebeurde dinsdagavond tijdens een presentatie van de gemeente en de provincie Gelderland. Die lieten zien hoe ze de kruising van de Oostsingel met de Broekstraat in Duiven veiliger kunnen maken.

Vorig jaar kwam Lars om het leven toen hij daar met de fiets overstak en werd geschept door een dronken automobilist die door rood was gereden. 'Misschien klinkt het uit mijn mond erg vreemd; dit kruispunt is niet gevaarlijk. Wij mensen, wij maken dit kruispunt gevaarlijk', sprak zijn vader. 

Bekijk de reportage (tekst gaat verder onder de video):

Miljoenenklus

Een van de voorstellen is het aanleggen van een fietstunnel bij de kruising Oostsingel/Broekstraat. Dat zou tussen de twee en vier miljoen euro moeten gaan kosten. In de laatste vijf jaar zijn bij de kruising vijftien ongevallen gebeurd, waarvan vier met letsel.

In de jaren daarvoor waren er ook dodelijke ongevallen op de Oostsingel, zoals in 2005 toen een ambulance op een auto botste. Daarbij kwam een 9-jarig jongetje om het leven.

Onveilige situaties

Ook wethouder Spaargaren benadrukte voorafgaand aan de bijeenkomst dat de weg zelf veilig is, maar dat er door het gedrag van weggebruikers onveilige situaties ontstaan.

Bij het opstellen van mogelijke oplossingen is ook overleg gevoerd met landbouworganisaties, omdat de Broekstraat wordt gebruikt door tractoren en voertuigen van loonbedrijven.

Zie ook: Doodgereden Lars herdacht door familie en vrienden

Reageren op dit bericht? Mail naar omroep@gld.nl

Meer over dit onderwerp:
Duiven Politiek
Deel dit artikel: