Sportbedrijf Jos Hermens neemt FBK Games over

NIJMEGEN - Sportmanagementbureau Global Sports Communication uit Nijmegen is de nieuwe eigenaar van de FBK Games in Hengelo. Deze wedstrijd, vernoemd naar meervoudig olympisch kampioene in 1948 Fanny Blankers-Koen, is de enige internationale atletiekontmoeting van naam in Nederland.

Het bedrijf neemt het evenement over van het Belgische Golazo Athletics. Golazo is onder meer de bedenker van de populaire hardloop-app Hardlopen met Evy die in ons land in 2013 werd geïntroduceerd.

Global Sports Communication is het atletenmanagementbureau van oud-atleet Jos Hermens. Het bedrijf begeleidt 150 atleten uit 20 landen. Daarnaast is het betrokken bij hardlopenwedstrijden zoals de marathon van Amsterdam en de Zevenheuvelenloop in Nijmegen. Die is komende zondag (zie kader).

'We zien overal interessante vernieuwingen in onze sport, die we graag naar de FBK Games willen brengen', licht Hermens de overname toe. Hij laat de organisatie van de FBK Games over aan onder meer Ellen van Langen, die op de Olympische Spelen van Barcelona in 1992 verrassend goud won op de 800 meter.

De FBK Games stonden voor het eerst in 1981 op de internationale hardloopkalender. Tussen 1987 en 2000 stond het treffen bekend als Adriaan Paulen Memorial. De FBK Games staan volgend jaar gepland voor 3 juni.

De Zevenheuvelenloop is zondag live te zien op tv bij Omroep Gelderland. De 34e editie van de loop over 15 kilometer in en rond Nijmegen wordt van 12.45 tot 15.45 uur uitgezonden. Jan Sommerdijk is de commentator. Irene ten Voorde doet verslag vanuit het start- en finishgebied. Janko van Sloten volgt op de motor de recreatieve deelnemers.

Reageren op dit bericht? Mail naar omroep@gld.nl

Meer over dit onderwerp:
Nijmegen Sport Zevenheuvelenloop
Deel dit artikel: