Lof, lof en nog eens lof voor Wageningen Universiteit

WAGENINGEN - De Wageningen Universiteit (WUR) is opnieuw de beste universiteit van Nederland, volgens de Keuzegids Universiteiten 2018. Ondanks het groeiende aantal eerstejaarsstudenten levert de WUR niet in op kwaliteit, zoals dat bij de meeste groeiende universiteiten het geval is. De universiteit heeft volgens de Keuzegids nog steeds het grootste studiesucces, de meest tevreden studenten en de hoogste beoordeling.

Volgens de keuzegids was Wageningen lange tijd het best bewaarde geheim van universitair Nederland. 'Het is nog steeds de kleinste universiteit, maar groeit snel. Want al jaren op rij steekt het onderwijs hier met kop en schouders uit boven andere universiteiten', meldt de gids.

De WUR staat bekend om haar landbouwopleidingen, maar biedt ook opleidingen in onder meer communicatie, toerisme, economie en biologie. Het onderwijs is volgens de gids intensief, persoonlijk en uitdagend. In alle vakgebieden scoort Wageningen bovengemiddeld en vaak zelfs excellent. 

Radboud Universiteit

Ook de Radboud Universiteit Nijmegen staat in de top 6 van de beste universiteiten. De keuzegids is vooral te spreken over de introductieweek, die wordt afgesloten met een weekend weg in de buurt. De onderwijskwaliteit is 'prima', studenten sociologie en religiewetenschappen zijn het meest enthousiast. 

Meer informatie op www.keuzegids.nl

Reageren op dit bericht? Mail naar omroep@gld.nl

Meer over dit onderwerp:
Nijmegen Wageningen Onderwijs
Deel dit artikel: