Later van huis door 'sneller' asfalt

APELDOORN - Wie van Apeldoorn naar Deventer fietst (of andersom), is voortaan sneller op de bestemming. Een speciaal asfaltmengsel op de vernieuwde fietspaden zorgt daar volgens wegenbouwer KWS Infra voor.

Het Apeldoornse deel van de route is klaar en wordt woensdag opgeleverd. Uitvoerder KWS Infra heeft in opdracht van Cleantech Regio - de gemeenten Apeldoorn, Deventer, Zutphen en omgeving - de fietspaden verbeterd en nieuwe fietspaden aangelegd. 

Minuten tijdwinst

'Het nieuwe asfalt betekent voor fietsers dat zij met hetzelfde gemak tien procent sneller fietsen of dat de accu van de elektrische fiets tot tien procent langer meegaat', aldus KWS. Dat komt doordat dit asfalt voor minder weerstand zorgt. 'Hierdoor rolt het voertuig vloeiender over het wegdek.' Dat zou een tijdwinst van een aantal minuten op het gehele traject van Apeldoorn naar Deventer moeten opleveren.

Hieronder een reportage over het 'snelle' asfalt (de tekst gaat onder de reportage verder):

'Fietsroutes veiliger maken'

De Cleantech Regio laat de fietspaden in haar gebied aanpakken. Het blijft niet alleen beperkt tot Apeldoorn, zo volgen onder andere nog fietspaden bij Twello en Teuge. Volgens de regio is dat hard nodig nu er steeds meer elektrische fietsen worden verkocht. Ook moeten de nieuwe fietspaden de veiligheid vergroten.

Meer over dit onderwerp:
Apeldoorn Verkeer
Deel dit artikel: