Supermarkt gooit eten weg na stroomstoring; spinazie en ijs vliegen container in

ZOELMOND - Bij de Albert Heijn aan de Boerenstraat in Culemborg heeft het personeel de koelingen leeggehaald. Nadat een Apache-gevechtshelikopter maandagavond tegen hoogspanningskabels bij Zoelmond vloog, zat de winkel urenlang zonder stroom. Versproducten konden niet meer worden verkocht.

Spinazie, yoghurt, melk en ijs zijn door het personeel in winkelkarretjes gegooid. Vervolgens vlogen de versproducten een grote groene container in. Het was niet meer verantwoord om de producten aan klanten te verkopen.

'We zijn vast niet de enige, heel Culemborg kan de koelingen leeghalen', vertelde een medewerker van de supermarkt tegen verslaggever Vera Eisink. De winkel is vandaag wel gewoon open.

Bekijk hier de reportage van verslaggever Vera Eisink op Radio Gelderland:

Diepvriesproducten opgehaald

Bij de Coop aan het Chopinplein in Culemborg hoefden ze geen producten weg te gooien. 'We hebben de koelingen gisteravond direct leeggehaald', vertelt bedrijfsleider Wilco Raven. 'De diepvriesproducten zijn om 21.00 uur opgehaald door de leverancier en de versproducten hebben we in onze koelcellen gezet', ging hij verder.

Toen de stroom even na 01.00 uur vannacht weer aan ging, werden de vakken bij de Coop direct weer gevuld. 'We hebben de hele nacht doorgewerkt', zegt Raven. Zijn oproepkrachten, scholieren, stonden dinsdagochtend om 05.30 uur in de supermarkt om de bedrijfsleider te helpen. 'Dankzij hen kon ik vanochtend om 08.00 uur gewoon weer open.' 

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: