Wat voor vrijwilliger? Tapijttegel- vrijwilliger....

LOBITH - In Lobith hebben ze geen dorpshuis, maar een Gildehuis. Maar het principe is hetzelfde. Een plek voor het dorp, door het dorp.Dorpshuizen hebben veel baat bij hun vrijwilligers. En in Lobith hebben ze wel hele bijzondere. De zogenaamde tapijttegel-vrijwilligers.

Otto, Chris, Geert en Henk zijn de mannen van het team. Ze komen wekelijks bij elkaar in het Gildehuis om het laatste nieuws door te nemen en hebben de schone taak, om bij een feestje, de tapijttegels eruit, en er vervolgens weer in te leggen. 

Dorpshuis van het jaar

Verder laat Angelique zich deze uitzending onderdompelen in het bruisende Lobithse dorpsleven. Want ook hier halen ze alles uit de kast om de titel 'Dorpshuis van het Jaar' te winnen. Angelique krijgt een spoedcursus vendelen van het schuttersgilde 'Eendracht Maakt Macht', de carnavalsvereniging 'Het Olde Tollus' oefent voor de komende pronkzitting en de Leo Harmonie zorgt voor de muzikale omlijsting. 

Chris Kuppens is de gepensioneerde beheerder en is blij met zijn baan. Achter de geraniums zitten, is niets voor hem. Ook de jongeren worden volop gehoord in Lobith. Tijdens de jaarlijkse dropping loopt heel het dorp uit. 

Meer zien? 

Iedere dinsdag 17.20 'Dorpshuis van het jaar' 

Reageren op dit bericht? Mail naar omroep@gld.nl

Meer over dit onderwerp:
Het dorpshuis van het jaar
Deel dit artikel: