Nieuws

Estavana Polman doet mee aan WK handbal in Duitsland

ARNHEM - Na de geboorte van haar kindje in juni was het afwachten of handbalster Estavana Polman het WK zou halen, maar de Arnhemse zit bij de definitieve selectie.
De 25-jarige Polman werd eind juni moeder van haar eerste kindje. Ze herstelde echter razendsnel en stond luttele weken later alweer met een bal in haar hand op de training van haar club Team Esbjerg. Bondscoach Helle Thomsen selecteerde de linkeropbouwspeelster ook direct toen de selectie van Oranje eind september voor twee kwalificatieduels bijeenkwam op Papendal.

Polman zwanger

Polman werd steeds fitter en is inmiddels weer de drijvende kracht binnen het Deense team dat meestrijdt om de landstitel. Toen de Arnhemse zwanger werd, zakte het team vorig seizoen behoorlijk in elkaar en greep Esbjerg zelfs naast Europees handbal. Polman was al zwanger toen ze vorig jaar december het EK in Zweden speelde. Nederland haalde de finale, maar kwam net tekort tegen grootmacht Noorwegen. Polman was tijdens het toernooi één van de uitblinkers.
Vanaf 2 december wordt in Duitsland het WK gespeeld en daar is Polman dus ook gewoon weer bij. Maandagochtend maakte Thomsen de definitieve groep van 14 speelsters bekend. Later, na een trainingsstage op Papendal, komen daar nog twee handbalsters bij.

Lynn Knippenborg in wachtkamer

In de reservegroep, die zich volgende week dus op Papendal moet bewijzen, zit ook Lynn Knippenborg uit het Achterhoekse Zieuwent. Knippenborg speelt bij het Duitse Buxtehuder SV. De selectie reist op 29 november af naar Leipzig waar Oranje de poulewedstrijden speelt. Op 23 november wordt in Eindhoven nog een zogeheten 'uitzwaaiwedstrijd' afgewerkt. Italië is de tegenstander. Het sportcentrum was binnen een paar uurtjes uitverkocht. Er wordt nu een extra tribune gebouwd, zodat er ongeveer 4000 mensen aanwezig kunnen zijn bij het oefenduel van het populaire handbalteam.
Reageren op dit bericht? Mail naar omroep@gld.nl