Boze boeren en burgers gaan actievoeren bij hoofdkantoor Aldi

CULEMBORG - Boeren en burgers gaan dinsdagochtend actievoeren bij het hoofdkantoor van Aldi in Culemborg. Ze delen dan pakken duurzame melk uit, omdat gewone melk te veel schade aan zou richten aan het milieu.

Milieudefensie wil dat Aldi de boeren een paar cent extra betaalt zodat ze milieuvriendelijker melk kunnen produceren, meldt de milieubeweging maandagochtend.

Bart van Opzeeland van Milieudefensie over de actie:

Alleen duurzame melk

De actievoerders willen alleen nog maar duurzame melk in de schappen, maar zegt dat gesprekken met de supermarktketen niet tot resultaten hebben geleid. De actie bij Aldi is de vierde van een estafette langs de hoofdkantoren van de zes grootste supers.

Volgens Milieudefensie heeft de productie van melk een grote impact op klimaat en milieu. Zo wordt oerwoud gekapt voor koeienvoer. Volgens de actievoerders krijgt de gemiddelde Nederlandse boer te weinig betaald voor zijn melk, waardoor hij genoodzaakt is om te veel koeien te houden. 'Met een mestoverschot en extra uitstoot van broeikasgassen en fijnstof tot gevolg', aldus Milieudefensie.

Reageren op dit bericht? Mail naar omroep@gld.nl

Meer over dit onderwerp:
Culemborg Milieu
Deel dit artikel: