Met Knuffelbier van Lamme Frans carnaval in

ARNHEM - 'Wij zijn twee vrienden, bier en ik! Twee dikke vrienden, bier en ik.' Dit zijn de eerste regels van de nieuwe carnavalskraker van zanger Lamme Frans. De plaat, die dit weekend voor het eerst te horen is, heeft nu al duizenden reacties op zowel zijn Facebookpagina als zijn YouTube-kanaal.

Wie de clip bekijkt, valt waarschijnlijk wat op. Het nummer en de bijbehorende clip zit namelijk bomvol verwijzingen naar kinderseries uit de jaren 90. Zo zit Lamme Frans in de clip in het voormalige decor van de Belgische kinderserie Samson en Gert. Maar ook de bekende setting van Sesamstraat ontbreekt niet.

Meeneuriën

De melodie van het nummer zal iedereen zo kunnen meeneuriën, want die is namelijk gebaseerd op Wij zijn twee vrienden (hoeba hoeba hop), horend bij het bekende stripfiguur Marsipulami.

De nieuwe clip van Lamme Frans (tekst gaat verder onder video):

Traditie

Het is inmiddels een traditie voor de zanger uit Braoiersrijk - oftewel Beneden-Leeuwen - om rond het begin van het carnavalsseizoen een pakkend, meezingbaar nummer te lanceren. Eerdere hits waren Ik Laat je Thuis, Wakker met een biertje, en Altijd Carnaval. 

Gerst - Ik Laat Je Thuis! (tekst gaat verder onder video):

Rob Janssen, zoals de zanger in het dagelijks leven heet, presenteert in het weekend op radio 3FM een middagshow. Ook spreekt hij voice-overs in voor verschillende tv-programma's en heeft hij als editor veel montageklussen.

Reageren op dit bericht? Mail naar omroep@gld.nl

Meer over dit onderwerp:
Carnaval
Deel dit artikel: