Tijdelijke sluiting chalet in Epe na vondst harddrugs

EPE - Burgemeester Van der Hoeve heeft besloten een chalet op De Beekhorst aan de Bijsterbosweg in Epe te sluiten nadat de politie hier meerdere malen handelshoeveelheden harddrugs heeft aangetroffen.

Het pand is vanaf 10 november voor 6 maanden gesloten voor het overtreden van de Opiumwet. Met deze tijdelijke sluiting wil de gemeente een eind maken aan druggerelateerde activiteiten vanuit deze locatie.

Burgemeester Van der Hoeve: 'Handel, productie en gebruik van drugs kan leiden tot verstoring van de openbare orde en (brand-) gevaarlijke situaties. Samen met de gemeenten Elburg, Hattem, Heerde, Nunspeet en Oldebroek hebben wij beleidsregels vastgesteld om harder op te treden tegen de teelt en productie van drugs en de handel hierin. Eén van de bevoegdheden die ik heb als burgemeester is het sluiten van een pand of woning op het moment dat daar drugs worden aangetroffen. Door een pand voor langere tijd af te sluiten en duidelijke posters op te hangen dat dit drugspand gesloten is, voorkom je onder andere dat mensen naar het pand komen voor drugs en dat omwonenden onnodig risico’s lopen.'

De gemeente gaat niet over de schuldvraag en het strafrechtelijk onderzoek. Dat is aan politie en justitie. De gemeente legt ook geen boetes op.

Meer over dit onderwerp:
RTV Nunspeet Nunspeet
Deel dit artikel: