Nieuws

Hoteluitbreiding aan banden door vrees voor Polenhotels

Een eerdere informatieavond - Omroep Gelderland
Alle bouw- en uitbreidingsplannen van hotels en pensions in de gemeente Zaltbommel moeten een jaar in de ijskast. Dat heeft de gemeenteraad tijdens een geheime vergadering besloten. Op deze manier wil de raad voorkomen dat er zogenaamde Polenhotels in de gemeente komen.
ZALTBOMMEL - Alle bouw- en uitbreidingsplannen van hotels en pensions in de gemeente Zaltbommel moeten een jaar in de ijskast. Dat heeft de gemeenteraad tijdens een geheime vergadering besloten. Op deze manier wil de raad voorkomen dat er zogenaamde Polenhotels in de gemeente komen.
Volgens de gemeente moest het besluit wel in het geheim worden genomen, omdat de nieuwe regel pas van kracht is nadat het is gepubliceerd in de Staatscourant. En dat duurt een week. Anders hadden partijen nog snel een vergunningaanvraag kunnen indienen.

Geen bed erbij

Door het besluit mag er vanaf vandaag in geen enkel hotel of pension nog een extra bed bij komen. Het komende jaar wordt door de gemeente nieuw beleid gemaakt om de huisvesting van arbeidsmigranten te regelen. 
Aanleiding voor het besluit was de commotie die ontstond in Zuilichem toen een ondernemer op het terrein van een voormalige partycentrum 200 à 400 Polen wilde huisvesten. Eerder werd dat plan al door de gemeenteraad van Zaltbommel van tafel geveegd.
Reageren op dit bericht? Mail naar omroep@gld.nl