Veroorzaker dodelijk ongeval A50 mag jaar niet rijden

APELDOORN - Een 29-jarige man uit Epe die in 2015 een dodelijk ongeluk veroorzaakte op de A50 bij Apeldoorn, mag een jaar lang niet rijden in een motorvoertuig. Ook kreeg hij een werkstraf van 200 uur en een voorwaardelijke rijontzegging van zes maanden, met een proeftijd van twee jaar.

De Epenaar reed op 30 juni van dat jaar tijdens de spits met 120 kilometer op de snelweg. De andere auto's reden zo'n 80 à 100 kilometer per uur. De man reed in op een file en raakte daarbij twee auto's. De man in de eerste auto overleed. De vier mensen in de andere auto raakten gewond, van wie twee ernstig.

Volgens de rechtbank moet iedereen er zich bewust van zijn dat het verkeer plotseling langzaam kan gaan rijden of stil komt te staan. 'Door in het geheel niet of nagenoeg niet te remmen terwijl hij met een snelheid van 120 kilometer per uur reed, heeft de man aanmerkelijk onvoorzichtig gereden.'

'Onvoldoende alert'

De rechter is er niet gerust op dat de Epenaar ook in de toekomst 'voldoende alert en adequaat reageert in het verkeer'. Daarom kreeg hij naast een rijontzegging van één jaar, ook een geheel voorwaardelijke rijontzegging.

'De rechtbank realiseert zich dat de man daardoor waarschijnlijk zijn baan kwijt raakt, maar is van oordeel dat de verkeersveiligheid voorgaat', zo valt te lezen in de uitspraak.

Zie ook:

Reageren op dit bericht? Mail naar omroep@gld.nl

Meer over dit onderwerp:
Apeldoorn Verkeer
Deel dit artikel: