Eigenaar in tranen: vermist hondje Binky na vijf dagen weer terecht

PUTTEN - Hondje Binky is terecht. Het 14-jarige praktisch blinde dier werd donderdag rond 11.00 uur in het Sprielderbos in Putten gevonden. Binky was ietwat vermoeid, maar maakt het goed.

'De eigenaar is net terug van de dierenarts. Daar is Binky helemaal nagekeken en het hondje maakt het goed. Hij had het alleen wat koud en was vermoeid. Vanwege zijn oude lijfje hebben we hem wat pijnstillers gegeven', vertelt Brenda Schoorstra van Dogsearch Nederland.

Haar organisatie werd dinsdag ingeschakeld door de eigenaar om te helpen bij de zoektocht. Binky - een kruising tussen een jack russell en een yorkshire terriër - verdween zondag in de bossen bij Putten.

Zoekactie

Redelijk snel werd een zoekactie opgestart uit vrees dat wilde zwijnen Binky zouden aanvallen. Die komen daar veelvuldig voor. Een aanval zou het kleine hondje volgens deskundigen niet overleven.

De zoektocht leverde de eerste dagen geen resultaat op. Volgens Dierenambulance Nijkerk moesten ze van Staatsbosbeheer stoppen met zoeken. Een woordvoerder van laatstgenoemde organisatie gaf juist aan alle medewerking te verlenen. 'Maar 's nachts willen we het niet hebben. Als je de wilde zwijnen en edelherten door het zoeken naar Binky stoort, kunnen die de openbare weg op rennen.'

Honderden telefoontjes

Bij de dierenambulance kwamen ondertussen honderden telefoontjes binnen van mensen die wilden helpen met zoeken. Dat werd dinsdag en woensdag ook gedaan door zo'n 50 à 60 mensen. De eigenaar nam ook contact op met Dogsearch Nederland.

'We hebben meteen speurhonden ingezet. Daardoor kwamen we uit op een specifiek zoekgebied.' Dat gebied werd vanochtend uitgekamd met zo'n twintig personen. 'Zij liepen in een lijn. Als er iets was, moest iemand zijn hand opsteken. Dat gebeurde binnen een half uur.'

Tranen

Binky bleek te zitten tussen hoge heiplanten. De eigenaar liep heel rustig op het hondje af om hem niet te laten schrikken. Zonder problemen kon hij Binky oppakken. 'Toen rolden de tranen wel over zijn wangen. En ook wij hielden het niet droog. We hebben ook een hart.'

Zie ook:

Reageren op dit bericht? Mail naar omroep@gld.nl

Meer over dit onderwerp:
Putten Dierennieuws
Deel dit artikel: