Red de Veluwe: 'We vallen van de ene verbazing in de andere'

LELYSTAD - Actiegroep Red de Veluwe is verbijsterd over de uitspraken van oud-staatssecretaris Sharon Dijksma die woensdag naar buiten kwamen. Dijksma vertelde dat de betrokken ambtenaren over te weinig kennis beschikten om de lastige dossiers over Lelystad Airport aan te kunnen en dat daardoor grote fouten zijn gemaakt.

Woordvoerder Robert Tieskens van de actiegroep zegt dat hij zeer verbaasd is. 'We begrijpen ook niet wat nou de bedoeling is geweest van deze uitspraken. We zijn in elk geval zeer benieuwd naar de uitleg van de nieuwe staatssecretaris, die dit nu uit het niets moet gaan oplossen. We vallen van de ene verbazing in de andere.'

Aankomende zaterdag staat er weer een manifestatie op de planning, waar deze uitspraken zeker behandeld zullen worden. 'Maar het hangt van de sprekers zelf af of zij er op in willen gaan, al verwacht ik dat wel', zegt Tieskens. Suzanne Kröger van GroenLinks, Femke Merel Arissen van de Partij voor de Dieren en Cem Laçin van de SP zullen het woord nemen op de manifestatie. 

Suzanne Kröger zei woensdag al dat ze blij is dat Dijksma de fouten toegeeft. 'Ik hamer hier al tijden op en dit geeft nog maar eens aan dat het ministerie deze onderzoeken moet overdoen voordat het vliegveld haar deuren opent', aldus Kröger. 

Zie ook:

Reageren op dit bericht? Mail naar omroep@gld.nl

Meer over dit onderwerp:
Vliegroutes Lelystad De Veluwe
Deel dit artikel: