Nieuws

De uittips van Esther: paddenstoelen zoeken, een FIFA-toernooi en een jazzfestival

Het is weekend! Weer of geen weer, je kunt er gewoon weer lekker op uit. Er is van alles te doen in onze provincie en dit zijn onze tips. © Omroep Gelderland
Het is weekend! Weer of geen weer, je kunt er gewoon weer lekker op uit. Er is van alles te doen in onze provincie en dit zijn onze tips.

Boswandeling met kraampjes

In natuurgebied Engbergen bij Ulft kun je zaterdagavond naar de winterfair. Tijdens een twee kilometer lange avondwandeling kun je genieten van het gebied. Het bos zal mooi verlicht en gezellig aangekleed zijn met allemaal kraampjes en lichtobjecten.

Paddenstoelen ontdekken in paleistuin

Zaterdagochtend kun je met paddenstoelendeskundige Leo Knol mee wandelen bij KroonDomein Het Loo in Apeldoorn. Hij neemt je mee voor een bijzondere paddenstoelenexcursie in het paleispark. Samen met Leo ga je op zoek naar paddenstielen en ook vertelt hij er natuurlijk van alles over. 

Eerste editie jazzfestival Doesburg

Ben je meer van de muziek, dan kan je dit weekend terecht in Doesburg. Voor het eerst wordt daar het Doesburgs Jazzfestival gehouden. Op zes verschillende locaties treden zaterdag en zondag 15 jazzformaties op. Genoeg keus dus. 

Urenlang gamen in Apeldoorn

Verslaafd aan het spelletje FIFA 18? In de Vue in Apeldoorn wordt dit weekend een heus FIFA-toernooi gehouden. In totaal kunnen er maar liefst 256 gamers meedoen. Vanaf de halve finale worden de wedstrijden in een bioscoopzaal gespeeld en op het grote scherm vertoond.

Muziek- en boekenbeurs in Harfsen

Voor liefhebbers van muziek en boeken is er zondag de Muziek- en Boekenbeurs in Dorpshuus Hoeflo in Harfsen. Je kunt er snuffelen tussen de platen, cd's, dvd's en boeken. Tijdens de beurs kun je natuurlijk genieten van muziek.

Ridderdag in Elburg

De Ridders van Gelre nemen je deze week mee naar Elburg. En wel naar het meesterwerk van Hertog Willem.  Zaterdag kun je tussen 10.00 en 12.00 uur het Elburgs Museum en de Grote kerk gratis bezoeken. Ook nemen gidsen je mee om te vesting te bekijken.