Nieuws

Wielertalent Jakobsen uit Heukelum; 'Dit is een droomploeg'

HEUKELUM - Hij is het grootste wielertalent van Nederland en volgend seizoen rijdt Fabio Jakobsen voor de grootste ploeg ter wereld: Quickstep.
De 21-jarige inwoner van Heukelum is daar trots op. "Ja, dit is een droomploeg. Ik had eigenlijk gedacht dat ik pas na een jaar of vier, vijf bij zo'n ploeg terecht zou kunnen komen. Ik zal vooral veel moeten leren en luisteren. Ik wil in kleinere koersen al proberen te winnen. Kasseien lagen mij altijd al wel bij de beloften, want ik ben vrij zwaar gebouwd. Bij de profs is het natuurlijk anders, maar als ik erbij blijft zitten, heb ik natuurlijk wel mijn sprint. Ik ga op 9 december op stage met de ploeg in Calpe in Spanje. Dan gaan we kijken hoe snel ze mij eraf rijden, want het is het beste van het beste."
De afgelopen twee jaar werd hij al Nederlands kampioen bij de beloften en dus rijdt hij nog in het rood-wit-blauw. "Ja, dat is gaaf natuurlijk. Dan win je één wedstrijd en dan mag je het hele seizoen die trui dragen. In Zeeland vorig jaar won ik in de sprint en dit jaar in Montferland liet ik zien dat ik de sterkste in koers was. Ik mag er nog even in het rood-wit-blauw rijden, maar vanaf 1 januari dus in het blauw van Quickstep. Ooit wil ik grote wedstrijden gaan winnen. Eerst etappes in kleine rondes en daarna in grote rondes. En koersen als Kuurne-Brussel-Kuurne en in de toekomst ooit misschien de grote monumenten. Parijs-Roubaix, Vlaanderen, Milaan-San Remo, je weet nooit hoeveel progressie je gaat boeken."
Maar waar veel wielrenners naar België verhuizen, blijft Jakobsen zijn woonplaats trouw. "Nee, ik blijf voorlopig hier. Ik woon al mijn leven in Heukelum, het dorpie waar ik groot geworden ben. Ik train hier heel vaak. Het is in het puntje van Gelderland. Zuid-Holland, Brabant en Utrecht zijn hier vlakbij."
Reageren op dit bericht? Mail naar omroep@gld.nl