Nieuws

Truckers kunnen veilig parkeren bij Duiven

DUIVEN - Uit onderzoek blijkt dat vorig jaar bijna 30% meer truckers het slachtoffer zijn geworden van criminelen die hun lading roven. Bewaakte parkeerplaatsen waar de truckers kunnen overnachten maakt het werk van de chauffeurs een stuk veiliger. Bij de A12 ter hoogte van Duiven is gisteravond een grote truckparking geopend.
Het is duidelijk nog even wennen voor de truckers want gisteravond was het nog stil op de nieuwe parkeerlocatie. De chauffeurs moeten de weg nog vinden naar de plek die voluit Truckparking Centerpoort Noord Duiven heet.

Wi-Fi en bewaking

De vrachtwagenparkeerplaats is ruim drie hectare groot en voorzien van luxe zaken als Wi-Fi, douchegelegenheid en binnenkort een cafetaria. Ook aan de bewaking is gedacht. De grote vrachtwagencombinaties staan achter een twee meter hoog hek, en alleen via een zware stalen toegangspoort kunnen zij het terrein op komen. Beheerder Toine Gijsbers somt met enige trots op hoe criminelen verder buiten het terrein gehouden worden.
'Het hek heeft deels hoogspanning. Er zit een geluidsdraad in het hek, dus het hek aanraken wordt al gedetecteerd. De camera's staan er en de verlichting doet het. Dus er kan geparkeerd worden' 

21 euro per nacht

Parkeren kost de truckers over een paar weken 21 euro per nacht. Maar ze kunnen langzaam wennen. Omdat het complex nog niet helemaal klaar is kost het de eerste week exact nul euro. Daarna kost het de truckers iets meer dan 7 euro. Maar over een paar weken moeten zij toch echt die 21 euro gaan betalen. Maar Gijsbers denkt dat veel bedrijven hun truckers niet voor de kosten laten opdraaien. 
'Er zijn veel mogelijkheden. Het kan zijn dat je afspraken maakt met het cafetaria....Sommige bedrijven betalen inderdaad het parkeren'
Korting op een avondmaaltijd of zelfs een baas die de parkeerkosten op zich neemt; Het moet er voor zorgen dat truckers gaan overnachten bij Duiven. Toine Gijsbers gelooft dat het binnen drie weken daarom topdrukte is op zijn vrachtwagenparkeerterrein.   
Reageren op dit bericht? Mail naar omroep@gld.nl