'Bizarre' uitspraken Dijksma; Kamerleden stellen vragen

ARNHEM - Volgens oud-staatssecretaris Sharon Dijksma kampt het ministerie van Infrastructuur met een tekort aan mensen die ingewikkelde dossiers aankunnen. De fouten die gemaakt zijn in de Lelystad-plannen, zijn volgens haar te wijten aan dat 'gebrek aan expertise'. Verschillende Kamerleden hebben naar aanleiding van de 'bizarre' uitspraken Kamervragen gesteld.

Dijksma geeft aan dat er al een tijd te weinig ambtenaren beschikbaar zijn, en dat de ambtenaren die er nog wel zitten niet over voldoende kennis beschikken om lastige kwesties als die van Lelystad Airport aan te pakken. Ook zaten er ernstige fouten in de milieueffectreportage, een onderzoek naar de gevolgen van plannen voor milieu en geluid. 

'Kloppen de uitspraken?'

De Tweede Kamer pakt de uitspraken, die dagblad De Stentor woensdag publiceerde, serieus aan. Leden van CDA, D66, VVD, ChristenUnie en GroenLinks hebben een aantal vragen ingediend. 'Kloppen de uitspraken? En wat zijn de gevolgen hiervan?' 

Jan Paternotte van D66 noemt de uitspraken 'bizar' in een tweet, waar ook een afbeelding van de Kamervragen aan toegevoegd is. 

'Blij dat Dijksma toegeeft dat er te weinig kennis is'

Suzanne Kröger van GroenLinks laat aan Omroep Gelderland weten: 'Dijksma geeft aan dat de onderzoeken rondom vliegveld Lelystad gebrekkig zijn uitgevoerd. Ik ben blij dat Dijksma nu toegeeft dat er te weinig kennis in huis is bij het ministerie. Ik hamer hier al tijden op en dit geeft nog maar eens aan dat het ministerie deze onderzoeken moet overdoen voordat het vliegveld haar deuren opent.'

Kröger is nauw betrokken bij de protesten rond Lelystad Airport en zal 11 november het startsein geven voor een manifestatie van actiegroep Red de Veluwe tegen de laagvliegroute. 

Zie ook:

Reageren op dit bericht? Mail naar omroep@gld.nl

Meer over dit onderwerp:
Vliegroutes Lelystad De Veluwe Politiek
Deel dit artikel: