Gerda en Nicolette beginnen datingbureau: 'Weg met het swipen'

APELDOORN - Met de kerstdagen in aantocht is het een drukke tijd voor datingbureaus. Dat is gunstig voor Gerda Schoot en Nicolette Veltkamp, want die zijn in Apeldoorn een datingbureau begonnen: Here I am.

De dames pakken het naar eigen zeggen anders aan dan andere datingbureaus. 'We gaan terug in de tijd, weg met het swipen en terug naar het persoonlijke contact', zeggen zij op Radio Gelderland.

Luister hier het hele gesprek met de dames van Here I am terug:

Voor 40-plussers

Bij Here I am begint het datingtraject met een uitgebreid kennismakingsgesprek. Ze peilen ook hoeveel moeite de vrijgezel wil doen voor een serieuze relatie. Want serieus dat zijn ze. Het bureau is er voor 40-plussers die op zoek zijn naar een serieuze partner.

Daarnaast is er een persoonlijkheidstest waarmee iemands voorkeuren, wensen en karakter duidelijk worden. ‘We willen mensen niet veranderen. Als iemand bijvoorbeeld altijd in spijkerbroek loopt, dan laten we hem echt niet een pak aantrekken’, zegt Schoot.

'Instelling is veranderd'

De dames hebben zelf heel wat afgedatet en onderzoek gedaan naar daten. Ze merken dat mensen met de komst van dating app Tinder een andere instelling hebben wat betreft daten.

'In plaats van de tijd te nemen iets met iemand op te bouwen, is het na een date heel makkelijk de volgende chat te beginnen met iemand die online een mooi 'plaatje' heeft. Het moet weer gaan om relaties opbouwen. Dit kunnen wij zowel op een spirituele als aardse manier doen.'

Blij met jezelf

Volgens Veltkamp is de ideale single blij met zichzelf en staat deze open voor een serieuze relatie. ‘Als je niet blij met jezelf bent, dan kan een ander ook niet blij met jou zijn.'

De dames zeggen het erg belangrijk te vinden voor de vrijgezel iemand te vinden die hem of haar waardeert om wie hij of zij is. 'Tenslotte past op elk potje een dekseltje, toch?’, besluit Veltkamp lachend. 

Binnenkort organiseren de dames ontmoetingen in Amersfoort, Apeldoorn, Deventer, Arnhem en Zwolle.

Reageren op dit bericht? Mail naar omroep@gld.nl

Meer over dit onderwerp:
Apeldoorn Radio
Deel dit artikel: