Veel bijval voor harde campagne politie

NIJMEGEN - De politie in Nijmegen controleert extra op fietsverlichting. Op Facebook is de politie een harde campagne gestart met een verwijzing naar een donorcodicil.

Motto is dat als je geen licht op hebt, je levens kan redden als donor.

Afbeelding: politie Nijmegen-Zuid

Op Facebook en Instagram krijgt de actie van de politie veel bijval. 'Boete kan best wel hoger! Je schrikt je helemaal rot als ze opeens bijna op je bumper zitten!', vindt Suzanne.

'Gister had ik bijna een fietser tegen mijn auto. Het was mijn fout. Ik had ze voorrang moeten verlenen, maar ik had haar echt niet gezien (zwarte kleding en 0.0 verlichting). Ik schrok me echt rot. En ik kreeg een kwade blik toegeworpen alsof IK in deze fout was', reageert Sheila.

Ook Eline waardeert de tekst. 'Zeker ook het geval met smartphonegebruik op de fiets. Snap echt niet waarom men zonder licht fietst of rijdt terwijl ze naar de telefoon kijken.'

'Ik ben een echte fietser. Maar altijd met goed licht. En extra lampje bij me. Overdreven? Nee, fokking belangrijk als je 's avonds thuis wil komen', benadrukt Johan.

pol_nijmegen

De dagen worden steeds korter. Nog even en we gaan in het donker naar ons werk of school en komen ook in het donker weer thuis.
Iedere weggebruiker is verplicht er voor te zorgen dat hij goed zichtbaar de weg op gaat!
Met name fietsers zijn kwetsbare verkeersdeelnemers. Zorg ervoor dat uw verlichting in orde is, maar denk ook aan die van uw kinderen.

Wij zullen de komende tijd weer extra controleren op de aanwezigheid van fietsverlichting. #politienijmegenzuid #politienijmegen #instapolitie #instapolice #024 #nijmegen #politie #waakzaam #donor #fietsverlichting #donorregister #fietsverlichtingscontrole #lampjekopen #eigenveiligheid #zichtbaar #zichtbaarheid #wordnietvoorjeklepgereden #verkeer #instacops

Bij het ontbreken van de juiste verlichting deelt de politie boetes van 55 euro en 9 euro administratiekosten uit.

Reageren op dit bericht? Mail naar omroep@gld.nl

Meer over dit onderwerp:
Nijmegen Politie
Deel dit artikel: