Nieuws

OM wil nep-patholoog 'Dr. Bones' alsnog vervolgen

Peter B.
Het Openbaar Ministerie wil de 56-jarige nep-patholoog Peter B. uit Bennekom, ook wel bekend als 'Dr. Bones', nog steeds vervolgen. Hij werd in 2015 aangehouden op verdenking van oplichting en valsheid in geschrifte, maar kwam na een maand weer vrij. B. zou zich ten onrechte hebben voorgedaan als patholoog en arts.
ARNHEM - Het Openbaar Ministerie wil de 56-jarige nep-patholoog Peter B. uit Bennekom, ook wel bekend als 'Dr. Bones', nog steeds vervolgen. Hij werd in 2015 aangehouden op verdenking van oplichting en valsheid in geschrifte, maar kwam na een maand weer vrij. B. zou zich ten onrechte hebben voorgedaan als patholoog en arts.
Het OM zegt nu dat er sinds zijn vrijlating in oktober 2015 veel onderzoek is gedaan en dat het voornemens is Peter B. alsnog te vervolgen. Het onderzoek neemt veel tijd in beslag, ook omdat een deel ervan zich in het buitenland afspeelt. Het OM zegt hierover "Omdat de man ook verdacht wordt van strafbare feiten gepleegd in het buitenland, heeft het OM onderzoek in onder meer Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten laten doen." 
De rechtbank buigt zich later deze maand over het onderzoek en beslist dan of er nog aanvullend onderzoek nodig is. Er is een kans dat er na dat aanvullende onderzoek wordt afgezien van vervolging, maar die kans lijkt heel klein. Zodra het onderzoek is afgerond wordt er een inhoudelijke zitting gepland. 

Notoire leugenaar

Peter B. werkte onder meer als gastdocent forensische pathologie op de Politieacademie in Apeldoorn. De directie kreeg argwaan en vroeg om zijn academische diploma Geneeskunde, maar die papieren bleken vervalst. B. was ook actief in de lokale politiek bij Ede Liberaal , maar moest daar vertrekken omdat hij ten onrechte de meestertitel (afgestudeerd jurist) voerde. 
B. heeft ook jarenlang bij een beveiligingsbedrijf gewerkt in Enschede, maar moest daar ook vertrekken nadat duidelijk werd dat hij over zijn cv had gelogen. Op internet zijn nog artikelen te vinden waarin de Bennekommer vertelt dat hij verantwoordelijk is voor de beveiliging van politicus Geert Wilders.
Reageren op dit bericht? Mail naar omroep@gld.nl