Nieuws

Gevangenisstraffen voor cocaïneroof Beneden-Leeuwen

De rechtbank van Gelderland heeft drie mannen uit Rotterdam veroordeeld voor het plegen van een overval op een vrachtwagen en de invoer van 131 kilo cocaïne. De mannen van 28 en 23 jaar kregen 5,5 jaar opgelegd, de 30-jarige man moet 5 jaar de gevangenis in. Twee andere mannen werden vrijgesproken omdat hun betrokkenheid niet bewezen kon worden. © Politie
BENEDEN-LEEUWEN - De rechtbank van Gelderland heeft drie mannen uit Rotterdam veroordeeld voor het plegen van een overval op een vrachtwagen en de invoer van 131 kilo cocaïne. De mannen van 28 en 23 jaar kregen 5,5 jaar opgelegd, de 30-jarige man moet 5 jaar de gevangenis in. Twee andere mannen werden vrijgesproken omdat hun betrokkenheid niet bewezen kon worden.
De overval werd gepleegd op klaarlichte dag op de openbare weg in Beneden-Leeuwen. De vrachtwagenchauffeur vervoerde 27 september vorig jaar nietsvermoedend cocaïne. Hij werd plotseling klemgereden, waarna de overvallers de laadruimte openbraken en naar binnen gingen.
Uit de laadruimte haalden zij meerdere sporttassen vol cocaïne, goed voor 131 kilo. Toen de vrachtwagenchauffeur een van de tassen probeerde af te pakken, werd er gedreigd dat hij zou worden doodgeschoten. 
Eerder werd al tegen vier mannen 6 jaar cel geëist door de officier van justitie, voor één man werd vrijspraak gevraagd. De rechter kon zich vinden in het feit dat in een zaak als deze een vrijheidsbenemende straf van lange duur passend is, maar vond 5,5 en 5 jaar beter. 
De twee jongste mannen, die een hogere straf opgelegd kregen, waren al eerder veroordeeld voor gewelddadige vermogensdelicten. Tot slot moeten de mannen een schadevergoeding van 1200 euro aan de chauffeur betalen. 

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!