Nieuws

Overvallers kozen bewust huis 74-jarige uit

MALDEN - De daders van de overval op een 74-jarige vrouw in Malden hebben waarschijnlijk bewust toegeslagen op het huis aan de Vinkenlaan. Dat beeld komt naar voren uit het onderzoek van de politie.
Op vrijdagavond 3 november komen twee mannen de woning binnen. Rond half acht die avond belt een man aan met de smoes dat er een bal in de tuin lag. Direct stormt een tweede gemaskerde man binnen. 

30 lange minuten

De overvallers eisen geld. Als de vrouw aangeeft dat er geen geld in huis is, vluchtten de mannen met de zwarte Mercedes van het slachtoffer. De hele overval duurt ongeveer een half uur. 'Met de vrouw gaat het naar omstandigheden goed', zegt een politiewoordvoerder in het opsporingsprogramma Bureau GLD. Woensdagavond besteedt het programma aandacht aan de zaak.

Buurt verkennen

Als de daders bewust het huis aan de Vinkenlaan hebben uitgekozen, is het mogelijk dat in de dagen voor de overval de omgeving verkend is. Of ze wisten dat er een oudere vrouw woont, weet de politie niet.
De politie hoopt dat er mensen zijn die iets opvallends hebben gezien. Ook zoekt de politie camerabeelden uit de buurt waarop de verdachten te zien zijnn of de zwarte Mercedes die tegen 20.00 uur die avond is meegenomen.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!