Nieuws

Mountainbikepark in Zaltbommel nog in de steigers

ZALTBOMMEL - Het mountainbikepark in Zaltbommel zou zaterdag zijn feestelijke opening hebben, maar deze ging niet door omdat het parcours nog niet af is. De reden daarvoor is dat er te weinig vrijwilligers zijn.
Hoewel het jammer is laat de voorzitter van de mountainbikevereniging Bommelerwaard, Rob de Vogel, zich niet uit het veld slaan. 'We gaan gewoon door met het parcours afmaken en we gokken erop om 16 december open te gaan.' Het park van net iets langer dan 1 kilometer wordt compleet aangelegd door vrijwilligers. 'Zonder vrijwilligers hebben we ook geen baan', aldus De Vogel.  
Kijk hier naar de reportage: (de tekst loopt door onder de video)
Mountainbikepark in Zaltbommel nog in de steigers
Al in 2015 werd ingestemd met het plan om een mountainbikeparcours aan te leggen. Naast het parcours komt ook nog een park te liggen met zonnepanelen. Mountainbikeliefhebbers uit de Bommelerwaard fietsen al jaren op vaste routes in bijvoorbeeld De Loonse en Drunense Duinen of Berlicum, of op freewheelen in de uiterwaarden langs de Waal. Na de opening kunnen ze ook terecht in het buitengebied van Zaltbommel. 

Op zoek naar vrijwilligers

De Vogel hoopt de datum van 16 december te halen. 'Als er nog meer vrijwilligers een tijd of desnoods een dag mee kunnen helpen, dan zijn we daar al heel erg meegeholpen. Hoe meer vrijwilligers hoe beter.'
Reageren op dit bericht? Mail naar omroep@gld.nl