Nieuws

Bloemen en inzamelingsactie voor slachtoffer geweld Winterswijk

Op de plek waar zondag een Winterswijker ernstig werd mishandeld, zijn bloemen neergelegd. De man overleed maandag aan zijn verwondingen, bevestigde de politie dinsdag. Eerder meldde zijn dochter dat al op Facebook. Ook is er geld ingezameld voor het transport van zijn lichaam naar zijn geboorteland Kosovo. © Omroep Gelderland
WINTERSWIJK - Op de plek waar zondag een Winterswijker ernstig werd mishandeld, zijn bloemen neergelegd. De man overleed maandag aan zijn verwondingen, bevestigde de politie dinsdag. Eerder meldde zijn dochter dat al op Facebook. Ook is er geld ingezameld voor het transport van zijn lichaam naar zijn geboorteland Kosovo.
De politie werd zondag rond 13.20 uur gebeld door getuigen. Het slachtoffer zou door een bestuurder van een auto op zijn hoofd zijn geslagen met een hamer, volgens de politie. Een getuige meldt dat het slachtoffer eerst is aangereden, waarna de bestuurder uitstapte en meerdere keren met een hamer op het hoofd van de man heeft geslagen. De dader ging ervandoor en het slachtoffer werd naar het ziekenhuis gebracht, waar hij maandagmiddag overleed.
Bloemen voor slachtoffer geweld Winterswijk
De nabestaanden van het slachtoffer hebben de wens hem in zijn geboorteland Kosovo te begraven. Om dit te kunnen doen, heeft de familie 2500 euro nodig. Dat bedrag had de familie niet paraat liggen, maar door een inzamelingsactie bij IJssalon Roberto in Winterswijk is het bedrag binnengehaald en kan het lichaam van de man naar Kosovo worden getransporteerd. 
De recherche is bezig met het opsporen van de verdachte en roept getuigen op zich te melden. 
Woensdag wordt in Bureau GLD aandacht besteed aan de zaak.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!