Nieuws

Station Wolfheze net niet 'rolstoelonvriendelijk' genoeg, winnaar is tennisclub

Helaas, pindakaas. Perron 2 en 3 van station Wolfheze krijgt niet het predicaat 'meest rolstoelonvriendelijke plek van Nederland'. De winnaar van de uitverkiezing is een tennisclub in het Brabantse Best. Het station werd eervol tweede met net iets minder stemmen. © Frans van Daal/Dorpsraad Wolfheze
WOLFHEZE - Helaas, pindakaas. Perron 2 en 3 van station Wolfheze krijgt niet het predicaat 'meest rolstoelonvriendelijke plek van Nederland'. De winnaar van de uitverkiezing is een tennisclub in het Brabantse Best. Het station werd eervol tweede met net iets minder stemmen.
De wedstrijd was een initiatief van presentator en theatermaker Marc de Hond. Vijf plekken, waaronder het station in Wolfheze, waren genomineerd. De winnende locatie zou alsnog rolstoelvriendelijk worden gemaakt.
tekst gaat verder onder video 
Station Wolfheze net niet 'rolstoelonvriendelijk' genoeg, winnaar is tennisclub
Frans van Daal van de plaatselijke dorpsraad droeg het station in Wolfheze voor. 'Het station is niet alleen ontoegankelijk voor rolstoelers, maar ook voor blinden en slechtzienden, ouderen en mensen die slecht ter been zijn. De lange trappen naar het perron zijn voor hen onmogelijk', betoogde Van Daal.
In dit filmpje vertelt De Hond dat er veel inzendingen kwamen. Er was massaal gestemd.