Nieuws

Gelderse kinderfilm sleept prijzen in de wacht

Lou Kruisbergen met de prijs.
De film 'Het magisch boek der kristallen' van regisseur Lou Kruisbergen en kunstenaar Ed van Heck is zondag twee keer in de prijzen gevallen bij het Nova Filmfestival in Goirle. De film is uitgeroepen tot beste amateurfilm van Nederland en heeft de prijs voor het beste licht gewonnen. © Theo Kooijmans
GOIRLE - De film 'Het magisch boek der kristallen' van regisseur Lou Kruisbergen en kunstenaar Ed van Heck is zondag twee keer in de prijzen gevallen bij het Nova Filmfestival in Goirle. De film is uitgeroepen tot beste amateurfilm van Nederland en heeft de prijs voor het beste licht gewonnen.
Zo'n 2,5 jaar geleden ging de fantasykinderfilm Het magisch boek der kristallen in première in Druten. Alle makers en acteurs komen uit die omgeving. Lou Kruisbergen uit Grave en Ed van Heck uit Beneden-Leeuwen hebben samengewerkt en de film is zelfs opgenomen in het huis van Van Heck. 
tekst gaat verder onder video
Gelderse kinderfilm sleept prijzen in de wacht
De amateurfilm werd door de jury uitgeroepen tot de beste van Nederland. 'De jury heeft genoten van het geweldige spel van de drie jonge mensen. De bewondering hebben wij voor de regisseur en spelregisseur die gezorgd hebben voor een constante kwaliteit. Ieder shot is raak, er wordt met zorg gespeeld en gefilmd', luidde het oordeel.

Geen enkel foutje

En de constante kwaliteit wordt ook weer genoemd wanneer de film de prijs voor het beste licht, de Herman Ottink prijs, krijgt. 'Niet alleen de kwaliteit van het licht is goed, maar als hij dat in een versie van vijf kwartier consequent kan toepassen, geen foutje, geen mismaakje, dan verdient dat al extra aandacht', zegt de jury. 
Het verhaal gaat over magische krachten die verbonden zijn met het Land van Maas en Waal. Drie jongeren beleven allerlei avonturen. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!