Vloer mogelijk onveilig; schoolgebouw dicht

ARNHEM - Het gebouw Leerpark Presikhaaf in Arnhem blijft in elk geval tot en met woensdag dicht. In het pand is voor de vloeren dezelfde betonconstructie gebruikt als in de ingestorte parkeergarage van Eindhoven Airport.

Zo'n 500 vmbo- en mbo-leerlingen maken gebruik van het gebouw aan de IJssellaan 89. Ze hebben de komende dagen vrij. Er wordt bekeken waar ze daarna naartoe kunnen als vaststaat dat de vloer onveilig is. Woensdagavond is er een informatiebijeenkomst voor de ouders.

'Vervelende beslissing'

Toine Schinkel, lid van het College van Bestuur van de Christelijke Onderwijs Groep: 'Wij zijn genoodzaakt om deze voor leerlingen en medewerkers vervelende beslissing te nemen, maar COG en gemeente Arnhem willen dat de leerlingen, studenten en medewerkers van Leerpark Presikhaaf geen enkel risico lopen.' 

(de tekst gaat verder onder de video)

Volgens Schinkel reageren leerlingen en medewerkers gelaten. 'Iedereen begrijpt dat wij geen risico kunnen nemen met de veiligheid. Ze waarderen de zorgvuldigheid waarmee we daarmee omgaan.'

Nader onderzoek

De komende dagen wordt nader onderzoek gedaan door een gespecialiseerd bureau. Volgens Schinkel is dat bureau ook betrokken bij het onderzoek in Eindhoven.

'Er zal in ieder geval een visuele inspectie worden gedaan', zegt Schinkel. 'Misschien worden ook een aantal zaken destructief onderzocht: boren in de vloer of een aantal delen verwijderen, zodat we zicht krijgen op de constructie.' 

Luister hier naar het gesprek met Toine Schinkel:

Conciërges wachten leerlingen op

Niet iedereen was er vrijdagmorgen van op de hoogte dat de school de komende dagen dichtblijft. Leerlingen die naar de IJssellaan kwamen, werden geïnformeerd door conciërges die ze stonden op te wachten. 

Verslaggever Jeroen Mäkel bij de school: 

Andere scholen

Donderdag werd bekend dat een groot gebouw van hogeschool Windesheim in Zwolle waarschijnlijk de rest van dit collegejaar dichtblijft. De circa 4000 studenten en 300 medewerkers die gebruikmaken van het pand worden elders op de campus van de hbo-instelling ondergebracht.

Ook in Enschede is een gebouw van een hbo-instelling gedeeltelijk uit voorzorg gesloten omdat dezelfde betonconstructie is toegepast als in de ingestorte parkeergarage van Eindhoven Airport.

Zie ook:

Brief aan de ouders

Reageren op dit bericht? Mail naar omroep@gld.nl

Meer over dit onderwerp:
Arnhem Onderwijs
Deel dit artikel: