Nieuws

Gehandicapten zwemmen virtueel met dolfijnen

Een speciale ruimte waar cliënten kunnen zwemmen met dolfijnen via een virtualrealitybril, een computerspel met een kussen in plaats van een joystick en een robotpoes die reageert op aanrakingen. © Omroep Gelderland
APELDOORN - Een speciale ruimte waar cliënten kunnen zwemmen met dolfijnen via een virtualrealitybril, een computerspel met een kussen in plaats van een joystick en een robotpoes die reageert op aanrakingen.
Dat kan sinds kort in Groot Schuylenburg, een centrum voor mensen met een verstandelijke beperking in Apeldoorn. De instelling heeft een verbouwing achter de rug en er is nieuwbouw bij gekomen, waaronder dus de innovatieruimte waar waar cliënten heerlijk beleven, leren, ontwikkelen én bewegen. Volgens een woordvoerder van de instelling is de ruimte uniek voor Nederland en België.
Gehandicapten zwemmen virtueel met dolfijnen

Fietslabyrint

De recreatieruimte, vol met innovatieve, verrassende producten, moet het leven van mensen met een verstandelijke beperking mooier, makkelijker én leuker maken. Zoals bijvoorbeeld een fietslabyrint, een hoek voor het maken van digitale levensboeken, een virtualrealityhoek en een beweegstoel met beweegfilms op groot scherm.
De ruimte is bedoeld voor cliënten, verwanten en medewerkers, maar ook voor collega-zorginstellingen, leveranciers en overige belangstellenden.
Reageren op dit bericht? Mail naar omroep@gld.nl