Burgemeester grijpt in: 'stankwoning' vol rotzooi wordt opgeruimd

VELP - Er komt dit weekend een eind aan de rotzooi in een flatwoning aan de Aalscholversingel in Velp. Burgemeester Petra van Wingerden heeft op 'humanitaire gronden' besloten om een schoonmaakbedrijf in te schakelen.

De eigenaar van de woning overleed enkele weken geleden. In zijn huis staan onder andere bierblikken en vuilniszakken. Nadat de overleden man was opgehaald, is zijn huis niet schoongemaakt. Niemand voelde zich verantwoordelijk om dat te doen.

Voor de buren was de stank niet te harden. Een buurman klopte bij verschillende instanties aan met de vraag om de woning schoon te maken. Maar overal kreeg hij nul op het rekest.

Warm weekend voor de deur

Het probleem is dat de flat van de overleden man een koopwoning is. De gemeente Rheden - waar Velp onder valt - stelde eerder tegen Omroep Gelderland dat ze geen juridische basis heeft om de woning binnen te treden. Ook is tevergeefs contact opgenomen met de nabestaanden.

Tekst gaat verder onder de video:

Nu grijpt de burgemeester toch in, onder meer doordat er een warm weekend voor de deur staat. De gemeente gaat kijken hoe de schoonmaakkosten verhaald kunnen worden. Het zou gaan om zo'n 10.000 euro.

Zie ook: Flatbewoners weken in stank na overlijden buurman

Reageren op dit bericht? Mail naar omroep@gld.nl

Meer over dit onderwerp:
Rheden
Deel dit artikel: