Terugkijken: persconferentie over vondst lichaam Anne Faber

ZEEWOLDE - Het lichaam van de vermiste Anne Faber is gevonden. Dat maakte de gemeente Zeewolde, de politie en het Openbaar Ministerie donderdagavond bekend tijdens een persconferentie. Die kunt u hieronder terugkijken.

De 25-jarige Anne - die opgroeide in Arnhem en in Nijmegen studeerde - is sinds vrijdag 29 september spoorloos, nadat ze met haar fiets de deur uit was gegaan. Ze vertrok rond 17.00 uur vanuit haar woonplaats Utrecht. Ze verzond nog WhatsApp-berichten naar haar vriend, maar daarna is niets meer van haar vernomen.

Kijk de volledige persconferentie terug (tekst gaat verder onder de video):

Vorige week werden bij Huis ter Heide kleding, een fiets en een tas gevonden. Een gevonden jas is zeker van Anne. De politie vermoedt dat de andere spullen ook van haar waren.

Verdachte opgepakt

De politie pakte maandag de 27-jarige Michael P. uit Zeewolde op. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de vermissing van Anne. P. zat in de psychiatrische Altrecht Aventurijn-kliniek in Den Dolder. De verdachte zat een lange straf uit voor gewelds- en zedendelicten. Onderzoeksinformatie leidde naar hem.

Hierop besloot de politie ook de omgeving van de kliniek uit te kammen. Ook werd gezocht in natuurgebied de Stille Kern. Vanwege onderzoeksinformatie werd de zoektocht uitgebreid naar een gebied rondom de Flediteweg in de buurt van het golfresort Zeewolde in Flevoland.

Specifieke plek gezocht

De politie maakte donderdagochtend bekend één specifieke plek in Zeewolde te onderzoeken. Ze vermoedde dat het lichaam van Anne daar was verborgen en dat bleek ook te kloppen.

Zie ook:

Reageren op dit bericht? Mail naar omroep@gld.nl

Meer over dit onderwerp:
Arnhem Nijmegen Politie Rechtbank
Deel dit artikel: