Lichaam van Anne Faber gevonden bij zoektocht

ZEEWOLDE - De politie heeft donderdag in Zeewolde het lichaam van Anne Faber gevonden. Dat is donderdagavond bekendgemaakt in een persconferentie. Woensdagavond heeft de verdachte een verklaring afgelegd, waarna op een specifieke plek in het buitengebied van Zeewolde is gezocht. Daar is donderdag het stoffelijk overschot van Anne Faber gevonden.

De 27-jarige verdachte Michael P. wordt nu ook verdacht van betrokkenheid bij de dood van Anne Faber. Eerder werd hij al verdacht van betrokkenheid bij haar vermissing. Michael P. heeft in Zeewolde gewoond.

13 dagen vermist

De 25-jarige Anne - die opgroeide in Arnhem en in Nijmegen studeerde - was sinds vrijdag 29 september spoorloos, nadat ze met haar fiets de deur uit was gegaan. Ze vertrok rond 17.00 uur vanuit haar woonplaats Utrecht. Ze verzond nog WhatsApp-berichten naar haar vriend, maar daarna is niets meer van haar vernomen.

Rutger Jeuken van het Openbaar Ministerie vertelt dat Anne dood is gevonden (de tekst gaat verder onder de video):

Spullen van Anne gevonden

Vorige week werden bij Huis ter Heide kleding, een fiets en een tas gevonden. Een gevonden jas is zeker van Anne. De politie vermoedt dat de andere spullen ook van haar waren.

De vermoedelijke fiets van Anne Faber (de tekst gaat verder onder de foto):

Verdachte opgepakt

De politie hield maandag de 27-jarige Michael P. uit Zeewolde aan op verdenking van betrokkenheid bij de vermissing van Anne. P. zat in de psychiatrische Altrecht Aventurijn-kliniek in Den Dolder. De verdachte zat een lange straf uit voor gewelds- en zedendelicten. Onderzoeksinformatie leidde naar hem.

De rechtbank maakte eerder deze donderdag bekend dat het voorarrest van P. met twee weken wordt verlengd.

Omgeving in Zeewolde uitkammen

Vanwege zijn aanhouding besloot de politie ook de omgeving van de kliniek en van natuurgebied de Stille Kern uit te kammen. Ook werd de zoektocht uitgebreid naar een gebied rondom de Flediteweg in de buurt van het golfresort Zeewolde in Flevoland.

De politie maakte donderdagochtend bekend één specifieke plek in Zeewolde te onderzoeken. Ze vermoedde dat het lichaam van Anne daar was verborgen en dat bleek ook te kloppen.

Zie ook:

Reageren op dit bericht? Mail naar omroep@gld.nl

Meer over dit onderwerp:
Arnhem Nijmegen Politie Rechtbank
Deel dit artikel: