Epe is branden zat; burgemeester neemt maatregelen

EPE - De gemeente Epe wordt geteisterd door branden. Het was de afgelopen dagen meerdere keren raak; woningen en schuren gingen in vlammen op. Burgemeester Hans van der Hoeve neemt maatregelen.

'De komende tijd wordt er door de politie extra toezicht gehouden in het gebied', laat Van der Hoeve weten. Ook gaat de burgemeester zelf de wijk in. 'Inwoners hebben vragen en zijn bezorgd. Dat begrijp ik heel goed en ik deel hun zorgen. Zij kunnen hun zorgen ook uiten door contact op te nemen met de gemeente', gaat hij verder.

De burgemeester laat ook weten dat het onderzoek naar de branden door politie en brandweer in volle gang is. Van der Hoeve: 'Ik heb frequent contact met hen en het Openbaar Ministerie en word actief op de hoogte gehouden van de resultaten van het onderzoek.'

Vijf branden

Het gaat om een totaal van vijf branden in hetzelfde gebied. De politie meldt dat het nog te voorbarig is om een verband te leggen tussen de branden. Wel houdt ze er rekening mee dat de branden zijn aangestoken.

De burgemeester vraagt inwoners van Epe extra alert te zijn en bij verdachte situaties direct de politie via 112 te bellen.

Zie ook: 

 

 

Reageren op dit bericht? Mail naar omroep@gld.nl

Meer over dit onderwerp:
Epe Brand
Deel dit artikel: