Jeroen Dijsselbloem vertrekt uit de politiek

WAGENINGEN - Demissionair minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem verlaat over twee weken de politiek. Bronnen bevestigen berichtgeving hierover in de Volkskrant. De Wageninger geeft zijn zetel in de Tweede Kamer op omdat hij 'de vuurkracht' ontbeert die de negenkoppige PvdA-fractie in de oppositiebankjes volgens hem hard nodig heeft.

Hij legt zijn Kamerlidmaatschap per 25 oktober neer, in de week waar het aantreden van het nieuwe kabinet wordt verwacht. 'Ik verlaat daarmee de Nederlandse politiek. En dat valt me zwaar.' Dat schrijft hij in een brief die hij dinsdagavond aan Kamervoorzitter Arib heeft gestuurd, meldt de Volkskrant.

Deze week werd bekend dat Dijsselbloem zijn termijn als voorzitter van de eurogroep mag afmaken. Hij blijft die functie vervullen tot medio januari. Over zijn verdere toekomstplannen laat hij zich niet uit in zijn brief aan de Kamervoorzitter.

De PvdA leed een grote nederlaag bij de laatste verkiezingen voor de Tweede Kamer in maart. De sociaaldemocraten gingen van 38 naar negen zetels.

Reageren op dit bericht? Mail naar omroep@gld.nl

Meer over dit onderwerp:
Wageningen Politiek
Deel dit artikel: