Vrouwen op boevenpad in Apeldoorn

ARNHEM - Wat zou u doen als er twee vrouwen voor de deur staan met een mooie bos bloemen en het verhaal dat u wat gewonnen heeft bij een loterij? Grote kans dat u benieuwd bent wat u gewonnen heeft en dat de vrouwen even binnen mogen komen. Het is een truc die ook in Apeldoorn werd gebruikt.

Vrouwen met een mooie bos bloemen en een vlotte babbel proberen binnen te komen bij mensen, maar ook als mensen niet thuis zijn, maken ze slachtoffers. Getuigen hebben in Apeldoorn gezien dat twee vrouwen een steegje inliepen dat uitkomt bij het huis aan de Schapendoesweg.

Inbraak ApeldoornInbraak Apeldoorn

Bloemen kopen bij Albert Heijn

De vrouwen hebben voor de inbraak op 15 juli bloemen gekocht bij de Albert Heijn aan de Schapendoesweg in Apeldoorn. De vrouw links is onherkenbaar gemaakt omdat de politie haar al verhoord heeft over een soortgelijke insluiping waarbij ze op heterdaad betrapt werd. Maar ze zegt niets over de andere verdachte. De inbraak is gepleegd tussen half 4 en half 7. Ze nemen een doosje mee met sieraden, onder meer met een trouwring, maar ook een gouden ring.

Tips

Politie 0800-6070 meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Reageren op dit bericht? Mail naar omroep@gld.nl

Deel dit artikel: