Nog geen spoor van vermiste Anne Faber

De zoektocht in Huis ter Heide (gemeente Zeist) naar de vermiste Anne Faber heeft ook vandaag niets opgeleverd. De politie onderzocht zondag het gebied rond de vijver in het park die vrijdag was leeggepompt, maar er werd niets gevonden. Het gebied rond de vijver is weer vrijgegeven.

Er werd zondag op een andere plek gezocht dan de dagen ervoor, in een gebied tussen de N237 (Amersfoortseweg), Duinweg en Dennenweg in Huis ter Heide. Bij de zoektocht waren zo'n 150 mensen betrokken, onder wie familieleden, vrienden, experts van Defensie, vrijwilligers van het Rode Kruis en leden van de Mobiele Eenheid. 

Volgens een politiewoordvoerder gaat de zoektocht maandag verder. 

De 25-jarige Anne Faber wordt sinds vrijdag 29 september vermist. De vrouw groeide op in Arnhem en studeerde in Nijmegen.

Illustratie: Omroep Gelderland

Verslaggever Dennis van Ommeren van RTV Utrecht over de zoektocht van zondag:

Tips stromen binnen

Volgens politiewoordvoerder Bernhard Jens 'blijven de tips binnenstromen', maar is er op dit moment geen tip waar de politie concreet mee verder kan. In totaal zijn al 500 tips binnengekomen.

De afgelopen dagen zijn meerdere spullen gevonden die aan de verdwijning van Anne Faber worden gelinkt. Dinsdag werd haar jas gevonden in Huis ter Heide, donderdag een fiets in de leeggepompte vijver en niet ver van de vijver ook een tas. Of die tas en de fiets daadwerkelijk van Anne Faber zijn is nog niet definitief, omdat de uitslag van het dna-onderzoek nog op zich laat wachten.

Ongeluk steeds onwaarschijnlijker

Anne Faber verdween op 29 september na een lange fietstocht. Sinds die avond is niets van haar vernomen. Politiewoordvoerder Jens liet eerder in het AD doorschemeren dat een ongeluk van Anne Faber steeds onwaarschijnlijker is.

Zie ook:

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: