De Treffers wint in Amsterdam; Lienden derde

De Treffers heeft zondag een ruime 4-1 overwinning uit bij AFC Amsterdam geboekt. Zaterdag won FC Lienden al. TEC Tiel verloor toen bij Barendrecht. © Omroep Gelderland - Hans Kraay
LIENDEN - De Treffers heeft zondag een ruime 4-1 overwinning uit bij AFC Amsterdam geboekt. Zaterdag won FC Lienden al. TEC Tiel verloor toen bij Barendrecht.
Na dik twintig minuten zette Coen Maertzdorf De Treffers op voorsprong. In de tweede helft leek de wedstrijd beslist toen Nick de Bondt vanaf elf meter binnenschoot, maar een pingel aan de andere kant bracht de spanning terug. Vlak voor tijd counterde de ploeg uit Groesbeek naar de 3-1. Cedric Badjeck was het eindstation. In blessuretijd zorgde Maertzdorf met zijn tweede van de middag voor de kers op de taart. Door de driepunter nestelt De Treffers zich in de middenmoot.

Nipte zege Lienden

Lienden boekte zaterdag een benauwde 3-2 overwinning op HHC Hardenberg. Erik van Eem zette Lienden na dik twintig minuten op voorsprong, maar HHC kwam niet veel later alweer op gelijke hoogte. Binnen twee minuten had Lienden een nieuwe voorsprong te pakken, dankzij Danny van den Meiracker. In de tweede helft was Van den Meiracker opnieuw trefzeker en zette hij de 3-1 op het scorebord. Vijf minuten voor tijd maakte HHC het nog even spannend door de aansluitingstreffer te maken, maar gescoord werd er niet meer. Lienden staat nu derde, drie punten achter koploper Katwijk dat ook nog een wedstrijd minder gespeeld heeft.

Comeback Tiel

TEC Tiel leek op een kansloze middag af te stevenen uit bij Barendrecht. Bij rust stond de thuisploeg al met 2-0 voor en in de tweede helft viel ook nog de derde. Maar via Wimilio Vink werd het 3-1 en TEC werd dreigender. In de slotfase viel ook nog de 3-2, via Josemar Makiavala, maar de gelijkmaker bleef uit. TEC wacht daardoor nog steeds op de eerste overwinning. Na zes wedstrijden heeft de ploeg twee punten.
Achilles'29 ging op de eigen Heikant keihard onderuit. Koploper Katwijk was met 4-1 te sterk. Voorafgaand aan de wedstrijd werd keeperstrainer Twan Centen herdacht. Hij overleed vorige week op 53-jarige leeftijd.
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!