Nieuws

'Kat-en-muisspel tussen politie en motorrijders'

ARNHEM - De politie probeerde zondagmiddag de samenkomst van veel motorrijders in de regio Arnhem te voorkomen. De groep van naar verluidt honderden motorrijders vertrok uit Veenendaal en speelde vervolgens een kat-en-muisspelletje rond Arnhem.
Er stond een meeting gepland in Veenendaal, maar daar waren de rijders niet welkom. De groep wilde vervolgens bij het GelreDome samenkomen maar was ook daar niet welkom. 'Daar is een vergunning voor nodig en die wilden ze niet aanvragen', zegt een woordvoerder van de gemeente.
Bekijk beelden van de meeting. Tekst loopt door onder de video: 
Motorrijders in Duiven

Meerdere bekeuringen

De groep kwam toch naar Arnhem en verzamelde zich onder andere bij het GelreDome. De politie stuurde de opgesplitste groepjes weg en volgde ze. 'We hebben de situatie gemonitord', aldus Marie-Jose Verkade van de politie. Er zijn meerdere bekeuringen uitgeschreven voor het maken van wheelies. 

'Nooit problemen'

Bo Krikke was bij de meeting. Ze vindt het verbod onzin: 'Twee keer per jaar is er een megameeting bij de McDonald's in Veenendaal, dat gaat altijd goed. De gemeente had nu te kennen gegeven dat we niet welkom waren. Daarom weken we uit naar Arnhem. Maar er zijn echt nooit problemen, en er zijn ook geen motorclubs bij betrokken.' 
De politie probeerde zondagmiddag de samenkomst van veel motorrijders in de regio Arnhem te voorkomen. De groep van naar verluidt honderden motorrijders vertrok uit Veenendaal en speelde vervolgens een kat-en-muisspelletje rond Arnhem. © Omroep Gelderland
'We zijn gewoon mensen met een motor die samen willen komen. In Duiven waren we wel welkom, daar deed de politie ook niet moeilijk.' Er stond een groep van 150 mensen bij de McDonald's in Duiven, zegt Krikke. Volgens haar was de situatie daar gemoedelijk. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!