ProRail baalt van 'nationale dag van de spoorloper'

ARNHEM - 'Het lijkt wel nationale dag van de spoorloper.....' twitterde de treinverkeersleiding van ProRail nadat er tussen Arnhem en Nijmegen een paar jongens van het spoor waren geplukt.

De politie heeft zaterdagavond tussen Arnhem en Nijmegen een paar jongens aangehouden omdat ze ter hoogte van de Drielse Rijndijk op het spoor liepen. Treinen moesten stapvoets rijden om een aanrijding te voorkomen. Treinreizigers tussen Arnhem en Nijmegen liepen daardoor vertraging op.

De politie heeft de jongens aangehouden. De treinen rijden sindsdien weer op de normale snelheid.

Paar dagen bijkomen

Volgens ProRail werd er zaterdag op meerdere plaatsen in Nederland op het spoor gelopen. Ook bij Helmond werd iemand van het spoor gehaald en ook  bij Roosendaal en tussen Woerden en Bodegraven was het raak. Er vielen geen gewonden, maar één van de betrokken machinisten moet volgens ProRail 'nog een paar dagen bijkomen' van de schrik.

Levensgevaarlijk

Spoorlopen is volgens ProRail levensgevaarlijk. Daarom organiseert het bedrijf campagnes die het gevaar en de overlast van spoorlopers moeten terugdringen. Ook worden hekken langs het spoor geplaatst.

Lopen op het spoor kan je op een boete opleveren van 140 euro, plus 9 euro administratiekosten.

 

 

Reageren op dit bericht? Mail de redactie.

Meer over dit onderwerp:
Arnhem Spoorwegen
Deel dit artikel: