Burgemeesters zijn verkeerschaos rond Veluwemeer helemaal zat

ELBURG - Waarnemend burgemeester van Elburg Harry Dijksma en burgemeester Aat de Jonge van Dronten zijn er klaar mee. Telkens weer is er rond hun gemeenten een verkeerschaos bij grote evenementen. Ze willen met de provincies Flevoland en Gelderland in gesprek.

Jaarlijks zijn op het terrein van Walibi in Biddinghuizen, dat zelf al zo'n 900.000 bezoekers telt, enkele grote evenementen. Daarvan is Lowlands het bekendste. Deze evenementen trekken tot 60.000 bezoekers. 

Daarnaast vinden op het terrein landbouwexposities plaats met grote aantallen bezoekers en groeit de recreatiesector langs de randmeren gestaag, melden Dijksma en De Jonge. Het totaal aantal bezoekers is de 700.000 gepasseerd. 

Bekijk de reportage (tekst gaat verder onder de video)

De burgemeesters vragen bij beide provinciebesturen aandacht voor de keerzijde van het bezoeken van deze evenementen. 'We realiseren ons dat dit gepaard gaat met verkeersoverlast. Ieder jaar weer wordt door velen geprobeerd de overlast te beperken. Politie, verkeersregelaars, organisatoren en medewerkers van gemeenten doen hun best alles zo goed mogelijk te laten verlopen', schrijven Dijksma van Elburg en zijn collega uit Dronten.

Stuurgroep opgericht

Vooruitlopend op een ontmoeting met de provincies hebben Dijksma en De Jonge een stuurgroep opgericht om de verkeersproblemen bij evenementen het hoofd te bieden. Dijksma is daarvan voorzitter.

Hans van den Hoorn sprak vrijdagmorgen op Radio Gelderland met Dijksma.

Reageren op dit bericht? Mail de redactie.

Meer over dit onderwerp:
Elburg Cultuur Verkeer
Deel dit artikel: