Duizenden mensen herdenken Slag om Arnhem bij de Bridge to Liberation Experience

ARNHEM - De John Frostbrug in Arnhem was vrijdagavond voor het vierde jaar op rij het decor voor de Bridge to Liberation Experience, waarbij de Slag om Arnhem van september 1944 werd herdacht. Het spektakel trok duizenden bezoekers naar de Rijnkade.

Om de verbinding met nu te maken, hebben de initiatiefnemers enkele jaren geleden de Experience bedacht. De eerste was in 2014 toen de 'mislukte bevrijding' 70 jaar geleden was.

Vanaf het begin van dit evenement is de Experience een spektakel met speciale effecten, beelden en muziek, van onder meer O'G3NE en het Gelders Orkest. Het thema was dit jaar 'moreel kompas', ons innerlijke instrument voor het beoordelen van goed en kwaad. 

Slag om Arnhem

Bij de Slag om Arnhem kwamen ongeveer 1500 militairen om en vielen duizenden gewonden. Na de slag tussen 17 en 25 september 1944 lag Arnhem in puin en waren de Duitsers nog steeds de baas. Bewoners moesten hun huizen uit en werden geëvacueerd.

Te zien bij Omroep Gelderland

Bridge to Liberation Experience is zaterdag terug te kijken bij Omroep Gelderland. De eerste uitzending is om 14.00 uur, maar het evenement is ook te zien na het nieuws van 17.20 uur (deel 1) en 18.20 uur (deel 2).

Zie ook: Julia (20) vlogt voor Bridge to Liberation Experience: 'Ik wist er eerst niks van'

 

Reageren op dit bericht? Mail de redactie.

Meer over dit onderwerp:
Arnhem
Deel dit artikel: