'Het leek wel een horrorfilm': 6 jaar geëist voor woningoverval

ZUTPHEN - Tegen twee mannen uit Bergen op Zoom is zes jaar cel geëist voor een gewelddadige woningoverval in Nunspeet.

Bij de overval in juni dit jaar liep de 66-jarige bewoner onder meer een gebroken rib op. Hij werd rond middernacht in zijn tuin door twee onbekenden overvallen, geschopt en geslagen. Daarna werd hij mee naar binnen gesleurd en ook daar mishandeld. De overvallers eisten geld.

De officier van justitie spreekt van een zeer laffe daad. 'Wat de man is overkomen, past zo in een horrorfilm. Hij mag van geluk spreken dat hij het kan navertellen.' De man verloor bij de overval veel bloed.

Verdachten wijzen naar elkaar

De verdachten, mannen van 21 en 22 uit Bergen op Zoom, zeiden dat ze er spijt van hebben. Wel schuiven ze elkaar de schuld in de schoenen. De ander zou het plan hebben bedacht en het ergste geweld hebben gepleegd. Ze zien zichzelf als het hulpje.

De officier van justitie vindt het niet zo van belang wie wat heeft gedaan. Doordat ze samen de woning zijn ingegaan, hebben ze volgens de officier het risico aanvaard dat er geweld gebruikt zou worden. De officier acht ze door de nauwe samenwerking even schuldig. Tegen de mannen is ook een schadevergoeding geëist.

Slachtoffer in tranen

Het slachtoffer las een verklaring voor en barstte daarbij in tranen uit.

Reageren op dit bericht? Mail de redactie.

Meer over dit onderwerp:
Nunspeet Overval
Deel dit artikel: