Verdachten gewelddadige woningoverval voor rechter

NUNSPEET - Twee mannen uit Bergen op Zoom moeten donderdag voor de rechter verschijnen voor een gewelddadige woningoverval in Nunspeet. Die was in juni dit jaar. De bewoner liep daarbij onder meer een gebroken rib op.

Het 66-jarige slachtoffer zou rond middernacht in zijn tuin door twee onbekenden zijn overvallen, geschopt en geslagen. Daarna werd de man mee naar binnen gesleurd en ook hier mishandeld. Daarbij werd geld geëist.

'Wie kan ik nu nog vertrouwen?'

Voor het slachtoffer is het een heel heftige ervaring geweest. 'Ik ben helemaal in elkaar geslagen. Lichamelijk gezien gaat het inmiddels aardig, maar mentaal gezien is het een grote klap.' Hij heeft een van de verdachten eerder ontmoet, toen hij hem hielp bij het dekken van zijn hond. 'Het is moeilijk om nog mensen te vertrouwen.'

Verdachten in Harderwijk opgepakt

Na de overval zocht de politie in de omgeving naar de verdachten. Bij Harderwijk zag de politie een auto de N302 oprijden en zette de wagen voor controle aan de kant. De mannen van 22 en 21 uit Bergen op Zoom konden hun aanwezigheid op de Veluwe niet goed verklaren. Bovendien bleek uit de kentekencontrole dat de eigenaar van de auto eerder inbraken had gepleegd.

Daarop werd de auto onderzocht en vond de politie geld en sieraden die overeen leken te komen met de buit van de overval in Nunspeet. Op de kleding van de verdachten bleken ook nog bloedsporen te zitten, mogelijk van het slachtoffer van de overval.

Reageren op dit bericht? Mail de redactie.

Deel dit artikel: