Duizenden mensen lopen in prima weer de Bridge to Bridge-loop

ARNHEM - Ongeveer 5000 hardlopers, rolstoelers en handbikers hebben zondag in prima weersomstandigheden meegedaan aan de Bridge to Bridge-loop in Arnhem. De 32e editie van het evenement werd geopend door de nieuwe burgemeester Ahmed Marcouch. Voor hem was het zijn eerste plichtpleging.

Het startschot klonk rond 12.00 uur op de wereldberoemde John Frostbrug. Vanaf daar ging de Rabo Bridge to Bridge, zoals de loop officieel heet, zuidwaarts langs de Rijn en door natuurgebied Meinerswijk. De finish was ook bij de John Frostbrug.

Het was de 32e editie van het hardloopevenement, dat in 1984 voor het eerst is georganiseerd, 40 jaar na de Slag om Arnhem.

De 10 Engelse mijl (16 kilometer) werd gewonnen door Arnhemmer Frank Futselaar. Hij liep de afstand in 55 minuten en 29 seconden en kwam met een Airborne-vlag om zich heen gedrapeerd stralend over de finish.

Foto: Omroep Gelderland

Diverse afstanden 

Iedere deelnemer kon kiezen uit de 10 Engelse mijl (16 kilometer), 6,20 mijl (10 kilometer of 3,1 mijl (5 kilometer). Er waren ook runs voor kinderen en zakenmensen. 

De kidsrun ging vanochtend al van start:

Zie ook:

Reageren op dit bericht? Mail de redactie.

Meer over dit onderwerp:
Arnhem
Deel dit artikel: