Nieuws

Nepagenten beroofden ouderen: 'Echt laf en heel min!'

De politie heeft maandagochtend twee Arnhemmers aangehouden die zich tientallen keren zouden hebben voorgedaan als agent. Met een bijbehorende babbeltruc zouden ze door heel Nederland bejaarden hebben bestolen. © Omroep Gelderland
ARNHEM - De politie heeft maandagochtend twee Arnhemmers aangehouden die zich tientallen keren zouden hebben voorgedaan als agent. Met een bijbehorende babbeltruc zouden ze door heel Nederland bejaarden hebben bestolen.
De recherche kreeg tijdens het maandenlange onderzoek het vermoeden dat de mannen van 54 en 56 hun slachtoffers onder meer bij supermarkten uitzochten en volgden naar huis. Daar belden ze aan en kletsten ze zich naar binnen door zich voor te doen als politieman. 
Volgens de politie zijn verschillende bejaarden zo van hun geld en sieraden bestolen.

'Echt laf!'

'Ik heb al de nodige onderzoeken gedraaid, maar wat hier gebeurt is echt laf. Bejaarde mensen worden in hun eigen woning door nepagenten beroofd. Heel min!', zegt een rechercheur die aan het onderzoek meewerkte.
De rechercheur vertelt over het onderzoek:

Geld en sieraden

De twee mannen worden verdacht van tussen de tien en twintig babbeltrucs. Maandagochtend vroeg zijn ze van hun bed gelicht. Vervolgens zijn vijf woningen doorzocht. De politie sluit niet uit dat in de loop van het onderzoek nog meer zaken aan het licht komen.