Visser zevende in finale 100 meter horden op WK Atletiek

ARNHEM - Nadine Visser is bij de WK atletiek in Londen op de zevende plaats geëindigd in de finale van de 100 meter horden.

De 22-jarige Arnhemse klokte 12,83 en bleef daarmee zes honderdsten af van het stokoude Nederlands record van Marjan Olyslager uit 1989 (12,77).

Goud was voor de Australische Sally Pearson in 12,59. Zilver ging naar de Amerikaanse Dawn Harper Nelson in 12,63, brons was voor de Duitse Pamela Dutkiewicz in 12,72.

'Super gaaf'

Atlete Nadine Visser sprak ondanks de zevende plaats in de finale van de 100 meter horden op de WK atletiek van een 'super gave'' ervaring. 'Natuurlijk wil je meer en als je aan de start staat is alles mogelijk. Maar het was ook mooi om erbij te zijn', zei ze in een eerste reactie tegen de NOS.

Ze voelde zich fit, vooraf. 'Na de laatste inspanningen hier voelde ik me stijf en moe. Maar vandaag ging het weer. Bij de start was het goed. Ik ondervond alleen een beetje hinder van mijn hamstring, maar dat vond ik niet zo erg. Het leidde een beetje af, waardoor ik minder zenuwachtig was. Het was een 'goede, constante race', vond Visser. 'Hooguit kwam ik bij de eerste horde niet helemaal uit en was de finish wat slordig. Verder ben ik tevreden.'

Deel dit artikel:

Reageren