Documentaireserie 'Levende Rivier' op TV Gelderland

ARNHEM - De Levende Rivier is een pure natuurdocumentaire in vier etappes (+ making of) over de fonkelnieuwe riviernatuur in Nederland. Gemaakt door Ruben Smit, een gepassioneerd ecoloog, fotograaf en filmer. Hij gaat via de Rijn op weg naar de zee.

Volg het water, de rivier, de man en zijn kano

In iedere etappe wordt een deel van het stroomgebied getoond waarin het Nederlandse landschap en in het bijzonder, de natuur centraal staat. De betoverende filmbeelden nemen je mee dwars door de seizoenen heen.

Bekijk hier de trailer van De Levende Rivier:

Ruben gaat terug naar de puurheid die past bij zijn stijl. Spelend met licht, scherpte en diepte brengt hij op zijn kenmerkende intieme wijze de schoonheid en verwondering voor de natuur heel dichtbij. Ruben leert je kijken naar de Nederlandse natuur. Laat je zien wat je zelf niet zag. De gecomponeerde harpmuziek van Anne Vanschothorst (harp &soul) en de filmbeelden van Levende Rivier hebben elkaar gevonden, alsof het zo heeft moeten zijn.

Crew en techniek

Levende Rivier maakte Ruben samen met een crew van professionals. In alle seizoenen van 2014 en 2015 waren zij samen op pad in de rivieren. Hij maakte gebruik van de nieuwste technieken; time lapse , slow motion, luchtopnamen, extreme macro (10:1 vergroting), spy cams, wildlife cam’s en natuurlijk……onderwaterfilmtechnieken voor spectaculair en unieke beelden onder water.

Levende Rivier werd eind december 2015 uitgezonden op NPO 2 bij BNN-VARA, was de openingfilm van het Wildlife Filmfestival Rotterdam op 27 oktober 2016 en was in december 2016/ januari 2017 in diverse filmhuizen en bioscopen te zien in Nederland.

Van deze documentaire is een tv-serie gemaakt van 5 afleveringen (inclusief een making of) die eind juli/begin augustus 2017 te zien is bij Omroep Gelderland, RTV Utrecht en RTV Rijnmond.

Uitzendingen bij Omroep Gelderland:
Maandag 31 juli t/m vrijdag 4 augustus, 17.20 uur (ieder uur herhaald)

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Natuur Nieuws
Deel dit artikel: